Избрани Новини

Градушка удари Ловеч

"Гражданска защита" съобщи за множество сигнали за наводнени жилища и мазета

11 села в Ловешко са без ток след проливен дъжд, придружен от градушка, който падна около 17 часа в региона, информира БНР.

Гръмотевичната буря, която продължава и в момента е причинила авария на електропроводи. Наводнени са били улиците в Ловеч, има сигнали за наводнени жилища и нанесени щети.

Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба. Голяма част от Ловеч е блокиран. В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим. Непроходими са и няколко улици към кварталите в Ловеч.

На градския стадион в Ловеч след 40 минути трябваше да започне мачът-реванш от първия предварителен кръг в турнира Лига Европа между "Литекс" и "Верис", но достъпите до стадиона в Ловеч и в двете му части са блокирани от наводнените улици.

Жълт код в седем области на Северна България е обявен днес от НИМХ-БАН, съобщи БТА още тази сутрин. Предупреждението за бури с градушка е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

 "Жълт код" означава, че времето е потенциално опасно. Макар прогнозираните метеорологични явления да не са необичайни, хората трябва да бъдат внимателни, предупреждават синоптиците, предава Агенция „Фокус“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов