Избрани Новини

Петричкият квартал „Виздол” се сдоби с нова детска площадка

В присъствието на представителя за България на УНИЦЕФ Таня Радочай вчера бе прерязана лентата и открита новата детска площадка в квартал „Виздол” в Петрич. Тя е изградена изцяло със собствени средства  на община Петрич и разполага освен с люлки , катерушки, люлеещ се детски мост и с успоредка за активна спортна дейност на подрастващите.

Тържествен водосвет за здраве  бе отслужен от енорийския свещеник Йордан. Деца  от ОДЗ „Здравец”  посрещнаха официалните гости, по стар български обичай   с  питка  и сол.

„Дойдох да поздравя от името на УНИЦЕФ кмета и екипа му за добрите резултатати досега”, каза Таня Радочай на български и подчерта, че новата площадка е голяма придобивка за децата и за възрастните.

”В края на миналата година бяхме удостоени приза  „Община - приятел на детето” и тогава с моя екип си обещахме да извършим няколко неща в нашия град, свързани с децата. Известни на всички са проектите, които изпълняваме с европейско финансиране. Но тази детска площадка я правим с пари от местния бюджет. Искаме  2014 г. да мине под егидата на децата, за да защитим достойно приза “Петрич – община, приятел на детето”.

 Откриването е в чест на празника на квартала – Илинден, който е през другата седмица. Правим го малко по-рано,защото наш гост е официалният представител на УНИЦЕФ за България г-жа Радочай”, каза кметът инж. Вельо Илиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов