Избрани Новини

Софиянци са подали близо 1500 сигнала след снощната буря

И доброволци се включиха в днешното почистване на столицата

Близо 1500 сигнала са получени в спешните служби в столицата след снощната буря, информират от Столична община.

През телефон 112 са получени и обработени над 700 сигнала към общинския оперативен център, а 770 са подадени на телефона на Столичния инспекторат.

Почистването на София продължава. Със заповед на кмета на СО София Йорданка Фандъкова всички фирми-оператори, отговарящи за него, както и експлотационните дружества, са мобилизирани да ангажират всички свои сили за възстановяване на последствията от бурята. "Почистването на града започна веднага и продължава във всички райони на територията на София", уточняват от Общината.

"Най-важното е градът да се възстанови в най-кратки срокове", подчерта от своя страна Фандъкова.

Извършва се почистване на улици и тротоари от паднали клони, дървета и листна маса, както и наноси на земна маса, работи се за осигуряване на проводимостта на дъждоприемни шахти. Отстраняват се повреди на светофарни уредби.

През нощта са включени 50 почистващи машини, камиони, техника за отводняване. Около 22:00 часа снощи беше пуснато движението в транспортиня подлез на НДК, а към 23:00 часа е възстановено това по бул. "България".

На терен продължават да работят почистващите фирми, пет екипа на звеното за аварийна спасителна дейност и доброволци от доброволното формирование на Столичната община.

Доброволците участват при разчистването на паднали клони и дървета.

"Всички кметове на райони в Столична община имат задача да направят огледи на сгради за опасни елементи и да бъдат предприети мерки", каза още софийският градоначалник. Общинските сгради са застраховани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов