Избрани Новини

Ученици облагородяват училището си през ваканцията

Новините

09-07-2014, 11:37

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Работата в двора на Строителния става традиция за класовете

 Дворът на Строителния техникум в Бургас блесна след като възпитаници на училището окосиха тревата, подрязаха храстите и обновиха зелените пространства. Те насипаха пръст, оформиха нови цветни лехи и засадиха още растения.

„Бригадата” е част от производствената практика на учениците от специалност „Парково строителство”.  Работата по двора на гимназията вече се превърна в традиция – миналата година в часовете по практическо обучение бъдещите строители положиха нова настилка и отводниха част от терена пред работилниците.

27 ученици от специалността "Парково строителство”, освен в двора на гимназията, се трудиха още на обекти и в оранжерии на три озеленителни фирми. „Сътрудничеството между бизнеса и училището дава много добри резултати – голяма част от нашите ученици се реализират в строителството още преди да завършат”, коментираха от ръководството на гимназията.
 По учебен план всички 11-ти класове на гимназията през юли са длъжни да преминат и практическо обучение.  Докато учениците от „Парково строителство” се трудиха в двора на гимназията и в оранжериите, съучениците им от специалностите „Строителен техник” и „Геодезист” – 131 деца - бяха заети с геодезическо заснемане. Умението да боравят с геодезическата техника е част от професията, която трябва да усвоят, обясниха от училището.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов