Избрани Новини

Уникално!Тест на най-високата водна пързалка(Видео)

Вижте първите смелчаги и какво представлява атракцията

Тестовете на Верюкт – най-високата водна пързалка в света – най-накрая достигнаха следващата фаза. Вече съвсем истински хора имат възможност да се пуснат по това 51-метрово чудо. Неслучайно на немски верюкт означава луд.
Ето простите факти. Верюкт е по-висока от Статуята на свободата, както и от Ниагара. За да достигнете до върха й, ще трябва да изкачите 264 стъпала. Очаква се да се пързаляте с около 104 км/ч. Спокойно – ще бъдете затегнати здраво за голям сал (което е доста добра идея, иначе накрая едва ли ще ви останат каквито и да било задни части).
Преди няколко месеца в мрежата се разнесоха слухове, че създателите на Верюкт ползват чували с пясък при тестовете. Първоначално те отрекоха това, но в края на краищата се оказа, че е вярно. Нещо повече – по-ранните тестове на един от първоначалните дизайни на Верюкт се вижда как един от чувалите изхвърча във въздуха и пада на земята, както можете да видите в този клип на Travel Channel.
Сега обаче всичко би трябвало да е наред, тъй като пързалката е обезопасена с мрежи. Така че (уж) няма опасност да паднете. Все още не се знае кога Верюкт ще отвори официално врати. Това ще се случи „по някое време през 2014 г.“, пише сп. Обекти.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов