Избрани Новини

Освежават Благоевград преди настъпването на жегите

7 бригади по 5 души усилено окосяват тревните площи в града

От началото на юли работниците са преминали на 6-дневна работна седмица, спазвайки всички разпоредби на трудовото законодателство.


С вътрешно разпореждане на управителя Васил Бачев, отговорните за косенето няма да ползват годишен платен отпуск през юли, за да бъдат обработени бързо всички тревни площи.


Над 20 са специализираните машини, които работят на територията на цялата община, информира Васил Бачев. През тази година са закупени 3 нови моторни косачки. За оформянето на зелените площи се използват самоходни косачки, тримери, моторни косачки и косачки тип „Гребен“ за получаване на желания естетически вид на градинките, съобщава "Дарик".


Бригадите са равномерно разпределени в кварталите „Еленово 1“, „Еленово 2“, „Запад“, „Струмско“, „Орлова чука“ и „Освобождение“, като в „Еленово 1“ бригадите са две поради големите площи, които следва да се обработят.


Паралелно с косенето се поливат цветните градини в централна градска част и се поставят нови цветя в кашпите в целия град.


В началото на летния сезон служители на общинското дружество са окосили и зелените площи в Дома за деца лишени от родителски грижи  в Благоевград.


От дружеството уверяват, че на всеки подаден сигнал се реагира и се изпращат екипи на посоченото от гражданите място. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов