Избрани Новини

Общинари със сертификати за перфектен английски

Приключи обучителният курс по английски език за служители от общинска администрация Симитли. Сертификати получиха 20 служители от администрацията, кметове и кметски наместници. Чуждоезиковото обучение бе в рамките на 120 учебни часа и се проведе в изпълнение на проект „Обучение на служителите в община Симитли за  по-добро административно обслужване”.
От 23-ти април до 30-ти юни продължи чуждоезиковият квалификационен курс, който е интегрирана дейност в общото изпълнение на проекта заедно с други специализирани обучения за служителите в администрацията. Обученията се провеждаха четири пъти седмично, в извънработно време, информират от Симитли.
Очакваните резултати, които ще се постигнат в изпълнение на проекта, интегрирана част от който е чуждоезиковият квалификационен курс, са от изключително значение за ефективността в работата на общинска администрация Симитли. Общината е разположена на две много важни и натоварени пътни артерии – София-Кулата и София-Банско, което е добра предпоставка за развитие туризъм, особено предвид минералните извори на територията на общината. През територията на общината ще преминава и Магистрала Струма, което е допълнителна предпоставка за увеличен пътникопоток, чуждестранни инвестиции и развитие на туризъм.
За да реализира този потенциал служителите в общинска администрация Симитли имат нужда от езиково обучение (английски, румънски език), за да могат да изпълняват задълженията си и да общуват ефективно и свободно с инвеститорите и туристите.
В резултат на езиковите и специализирани курсове, които предстоят да се проведат за общинските служители ще се развият езиковите компетенции на служителите и ще се повиши мотивацията им за работа в мултикултурна среда. Езиковите компетентности са изключително важни за привличането на инвестиции и развитието на туризма в община Симитли. Обученията осигуряват възможност за служителите в общинската администрация да се обучават съобразно техните компетенции и нужди от обучение, с което подпомага тяхната професионална и личностна квалификация, подобрява възможностите им да изпълняват качествено служебните си задължения и в дългосрочна перспектива увеличава шансовете им за успешна реализация на пазара на труда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов