Избрани Новини

Интерпол издирва българи за трафик на 17 тона хашиш

Наркотикът е бил предназначен за продажба в Белгия

Схема с рекорден не само за България, но и за Европа трафик на 17 тона хашиш е разкрита от прокуратурата. Холандец, белгиец и общо 11 българи са замесени в аферата, която до този момент е пазена в тайна от държавата, съобщава "168 часа".

Двамата тартори на организираната престъпна група са все още в неизвестност, издирвани навсякъде по света с червена бюлетина на Интерпол. Специализираната апелативна прокуратура е повдигнала обвинения на българите, които участват в схемата и съвсем скоро предстои делото да стигне до съда.

Преди две години в рамките на 4 дни в операция "Сахара" бяха заловени общо 17 тона хашиш, които са били предназначени за белгийския пазар.


Начело на престъпната група са Атанас Спасов и Людмил Герасков, чиято дясна ръка е синът му Бойко Герасков. Двамата лидери са единствените от разследваните, които все още не са заловени и са издирвани в шенгенското пространство Кирил Кирилов пък е шофьорът на камиона, чието залавяне доведе до удара в мировянския склад.

Сигналът, че през България преминава канал за износ на хашиш от Мароко за Белгия, е подаден от холандските спецслужби още през 2011 г. Българските спецполицаи работели с конкретни данни в какъв камион ще бъде укрита рекордната пратка. Бил посочен дори регистрационният му номер - български.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)