Избрани Новини

Съдебна ваканция прекъсна иначе важното дело срещу Цветанов

Предишния път съдът върна обвинителния акт на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения

След днешното заседание при закрити врати на Софийския градски съд по делото срещу Цветан Цветанов за незаконно използване на СРС съдебният процес се прекъсва заради предстоящата съдебна ваканция. Насрочени бяха и резервни дати, като освен на 29 септември се очаква съдът да заседава и на 2 и 16 на октомври.

Свидетелски показания по това дело днес дадоха Петя Първанов, която бе министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков и Калин Георгиев, който бе главен секретар на МВР по времето на Цветанов и Първанова.

Защитникът заяви, че той и Цветанов са искали процесът да приключи още днес и са дали съгласие всички показания на свидетелите, които прокуратурата е разпитала, да бъдат приети и да не се разпитват свидетели в съдебната зала. По думите на Менков показанията на свидетелите не го притесняват по никакъв начин. Някои от страните обаче не се съгласили

На 21 февруари съдът върна обвинителния акт на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения и неясноти в обвиненията. Около две седмици по-късно прокуратурата го коригира и го внесе отново в съда.

Преди месец обаче делото не можа да тръгне, тъй като се оказа, че един от тримата бивши шефове на СДОТО е на хемодиализа, предава БГНЕС.

По другите две дела срещу Цветанов бяха произнесени една оправдателна и една осъдителна ефективна присъда. Бившият вътрешен министър бе оправдан по обвинението за присвояване във връзка със изплатените 12 заплати при пенсионирането на бившия шеф на РЗ БОП във Велико Търново. Bulgariautre.bg припомня, че по другото дело Цветанов бе осъден на 4 години лишаване от свобода и то заради това, че 6 пъти е отказал използването на СРС срещу същия бивш служител на МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов