Избрани Новини

Петмесечно бебе пристига с мини Кадилак на ретропарада в Бургас

Моделът е копие на любимата кола на Елвис Пресли

Петмесечната Христеа Янкова ще пристигне с баща си на ретропарада в Бургас. Бебето ще се вози в истински розов кабриолет „Кадилак елдорадо“, точно копие на любимата кола на Краля на рока Елвис Пресли. Моделът в мини вариант е изработен от баща й – художникът Иван Янков, който е автор и на голямата награда – уникална скулптура от стари автомобилни части.         
Не по-малък фурор се очаква да предизвика френското автомобилно чудо на миналия век – De Dion – Bouton от 1906 г.    
Жителите и гостите на Бургас единствени ще могат да разгледат отблизо в оригинал модела, спечелил първото в света автомобилно състезание, организирано във Франция в края на XIX век.
Автомобилът е едноцилиндров и почти изцяло от дърво, а седалките са истински фотьойли. Уникатът – единствен на Балканите, идва направо от музей, където е бил изложен до сега. Това е и най-новото попълнение в колекцията на бургаския автомото клуб „Ретро” – организатор на изложението.
Още един легендарен автомобил – от най-титулованите модели на марката – BMW 850, 12 цилиндров, ще прикове погледите на автоманиаците. Макар и от 90-те години, моделът е от супер къса серия и вече не се произвежда. Част е от Клуб 300+, което означава, че развива скорост от над 300 км/час.  
Единственият у нас „Рокни Студибейкър“ от 20-години на миналия век, който ще дойде от Пловдив, ще допълни подобаващо звездното ретро изложение. Очакват се над 100 автомобила и 20 мотоциклета, сред които още много изненади, които организаторите пазят в тайна.                 Ретро парадът започва точно в 10 часа на 5 юли (събота), край Морското казино. Награждаването е от 14 часа, а час по-късно колоната ще направи почетна обиколка, след което ще финишира пред единствения петзвезден хотел в Бургас, чиито собственици също са любители на колите с класика.  





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов