Избрани Новини

4-месечно момиченце от Благоевград издъхна заради бронхиолит

4-месечно момиченце от Благоевград ,наблюдавано и обгрижвано от педиатъра д-р И. Давкова издъхна в столичната болница "Токуда" в неделя. Момиченцето е близнак, родено след тежка бременност на майката. Въпреки, че двете деца изплакали в Майчин дом грижите за тях от раждането им поела д-р Давкова, която в петък, миналата седмица била извикана у семейството, тъй като едното от децата не се чувствало добре. Установявайки смущаващо тежко дишане у детенцето д-р Давкова спешно изпратила семейството в Токуда болница, където познават децата ,тъй като месец след раждането им са лекувани там с бронхиолит, пише struma.com. Ден по -късно момиченцето издъхнало.

Открихме за коментар д-р Давкова, която бе потресена от смъртта на бебето: Познавам двете деца и родителите им, майката имаше проблемна и тежка бременност и дечицата, родени в 8-ми месец от бременността бяха рискови, за това за тях се полагаха наистина сериозни грижи. На 1 месец се лекуваха в болница с бронхиолит, но успяхме да ги спасим. Миналата седмица във вторник майката ми се обади, че детето кашля, прегледах го нямаше никакви отклонения в нормите,нямаше нищо смущаващо в състоянието му. В петък, обаче отидох отново да го видя и установих ,че диша тежко. И тъй като в събота е почивен ден да не ги разкарвам тук да ходят по изследвания, реших да ги изпратя в "Токуда", където познават малките пациенти. Това е, оттогава не съм ги виждала и не знам какво се е случило. Родителите са мои близки и майката ми се обади да ми съобщи, че детенцето е починало това е, което знам ,каза още д-р Давкова.

Няма мистерия ,няма лекарска грешка, коментираха от лекарския съюз в Благоевград, които веднага са проверили случая . Засега от болница "Токуда" не са съобщили точната диагноза, довела до леталния изход за 4-месечното близначе .



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)