Избрани Новини

Щъркел от Крупник открадна сутиен, "жена" му го напусна

Сутиен се вее от щъркелово гнездо в село край Симитли, заради него или не, семейството пернати се разпадна.

Любопитната находка е факт в село Крупник. От щъркеловото гнездо, намиращо се в началото на селото, се вее сутиен. Бял, захабен, но голям.

Щъркелът домъкнал сутиена в гнездото през пролетта, когато двойките се завръщат и пооправят миналогодишните си местообитания, за да създадат потомство. Сутиенът е "откраднат" или след като е паднал от простор или най-вероятно, след като е изхвърлен на сметище. Интересното е, че той не е вътре, за да му е меко на потомството, а виси отвън. Явно ще да е някакъв знак, информира БГНЕС. Заради сутиена или не, но в момента в гнездото има само един екземпляр, най-вероятно мъжкият. Женската е избягала, след като преди време от гнездото паднали снесените от нея яйца. Падали на няколко пъти, били общо 9 на брой. В един ден паднали цели 3 наведнъж. А след като нямало потомство, женската избягала. Така е като мъжкарят не успял да опази яйцата, разказаха местните жители.

Сега щъркелът стои върху гнездото на електрическия стълб и трака с клюн, а вятърът развява сутиена. Чисти си и перата току над него, та дано някоя друга женска да го хареса. А миналата година всичко в семейството било наред, в гнездото били петима и задружни. Тази година проклетият сутиен явно е объркал естествения ход на нещата.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден