Избрани Новини

Лечение за 1 млн долара!Кметът на Дупница и фолкдиви помагат на 2-годишната Бети

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев също се включи в кампанията по набирането на средства за 2-годишната Бети от Кюстендил.

В понеделник в Спортата зала на града ще бъде организиран концерт с участието на фолк звездите Джина Стоева, Алисия, Борис Дали, Добора, Анна, Ивена, Гергана Димова, Славена и Ангел. Цената на билетите е 5 лева, като събраната сума ще бъде предоставена за лечението на Бети. "Изпълнителите приеха поканата и ще пеят абсолютно безвъзмездно", коментира градоначалникът Чимев, цитиран от "Инфомрежа".Малкото момиченце страда от В-лимфобна левкемия, чието лечение отслабва имунната му система. Вследствие на това гъба убиец се появява подкожно в кръвта на детето като предизвиква гниене и разяждане на целия му организъм.

За съжаление никъде в Европа не могат да овладеят гъбичната инфекция, ето защо родителите на Бети правят запитвания в клиника в САЩ, откъдето получават положителен отговор. Лечението на момиченцето в Америка струва между 500 000 и 1 млн. долара, които са непосилни за неговите родители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов