Избрани Новини

Поморийци си върнаха Морския клуб

Новините

27-06-2014, 15:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Общината има планове за развитие на базата за водни спортове и яхтен туризъм

Да се извърши замяна на общински имот,  в квартал „Свобода”, за терена, включващ сградата и прилежащите площи на "Морски клуб"-Поморие решиха общинските съветници в Поморие по предложение на кмета Иван Алексиев.

Морският клуб е част от историята на града и спортна база на поколения ветроходци. Сградата се състои от 3 учебни зали, 3 канцеларии, 16 стаи, кухня, столова, бюфет, стрелбище и хангари. Основната цел е, с придобиването й, да се възстановят водните спортове и да се развие яхтеният туризъм в Поморие.
 Инвестиционното намерение на общината е да се създадат модерни съоръжения, осигуряващи условия за безопасен престой на моторни и ветроходни яхти и малки плавателни съдове. В непосредствена близост има възможност да се изгради и ремонтна база за малки и текущи ремонти.
 „Поморийският залив е живописен и има благоприятна акватория за развитие на водни спортове и яхтен туризъм. Добрата база ще привлече в града любители и професионалисти, ще имаме възможност да провеждаме европейски и международни състезания. След като общината притежава терена и базата, ще търсим средства за инвестици за този вид дейности.” – коментира кметът Иван Алексиев.
Възстановяването на собствеността на Морския клуб на поморийци, както и на Лятно кино „Яворов” и "Морска гара"-Поморие, е част от последователната политика за реставриране и съхранение на емблематичните за града места, залегнала в програмата за управление на кмета.  Тя включва и предстоящите ремонти на бул. „Яворов” и на Стария кей, както и възстановяването на „момченцето с гроздето”. Идеята е да бъдат възродени символите на града, свързани с историята и бъдещото му развитие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов