Избрани Новини

В Дупница!Баща накисна 14-годишния си син за убийство

Баща накисна 14-годишния си син за убийство, което е станало преди 8 години в Дупница

Росен Васев, който вече е получил присъда от 11 години затвор, но е на свобода срещу „подписка”, депозирал жалба пред Апелативния съд в София, в която казва, че извършителят е малкият му син Филип. Според юристи това е схема, с която Васев се опитва да отърве наказанието, тъй като по време на престъплението Филип е бил непълнолетен и не може да носи наказателна отговорност. Инцидентът от 2006 г. придоби популярност като убийство по време на световното, пише “Монитор”. Нелепата случка е от 25 юни, когато в две съседни заведения в Дупница празнувала компанията на Росен Васев и Николай Спасов. След като обвиняемият започнал да хвърля чаши от прозореца на заведението, от съседното кафене „Реал” излязъл Спасов, който му направил забележка. Последвало меле между двамата мъже, в което се включили и синовете на сочения за убиец – Мартин и Филип.

Минути по-късно жертвата е простреляна два пъти – веднъж в гърба и още веднъж в гърлото. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет „Глок”. Николай Спасов първоначално е закаран в отделението по реанимация на болницата „Свети Иван Рилски” в Дупница. По-късно той е приет по спешност в „Пирогов”, където умира.

Делото срещу Васев вече веднъж е връщано за доразследване заради допуснати процесуални грешки. Тогава дупничанинът получи 16 години лишаване от свобода, който по-късно при повторното разглеждане паднаха на 11.

Очаква се, ако новите доказателства бъдат приети, процесът да тръгне отново.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)