Избрани Новини

Мини торнадо профуча през Стара Загора

Има квартали без ток

Мини торнадо премина през Стара Загора. Ураганният вятър зловещо притесни местните. Съобщава се за паднали счупени клони по колите, строшени стъкла, съборени контейнери за боклук, запретнати ламарини по покривите.

Има вече райони без ток. В кв. Зора и едно от близките до Стара Загора села в източна посока електричеството е прекъснато. Живущите там съобщават, че на телефоните на EVN не отговаря никой. От общината съобщават, че ток няма в селата Хрищени, Лозен и Еленино, както и кв. “К.Ганчев” в Стара Загора. Обезпокоени граждани подадоха десетки сигнали на горещия телефон в общината за нанесени поражения.

Кметът Живко Тодоров разпореди създаване на дежурни екипи от общински служители и заедно с тях започна оглед на града. Екипите работят по отстраняването на пораженията по улиците. Те премахват паднали клони от дървета и събират обърнатите и разпилени контейнери за отпадъци. Своевременно служителите информират електроснабдителната компания EVN за прекъснати електрически кабели. Екипите наEVN също работят за отстраняване на авариите. По сигнали се извършва резитба на опасни дървета и клони.

До момента няма сигнали за затиснати автомобили.

Има проблеми с телевизионния сигнал и интернет комуникациите. Към момента продължава да се изсипва дъжд, придружен с гръмотевици.

Порой се изсипва и над Казанлък и населените места в общината. Дъждът е придружен с гръмотевици и бурен вятър. 20 литра на кв.метър дъжд се е изсипал над градчето. В резултат на падналия порой има много съборени клони по улиците на града. Град се изсипа над язовир Копринка по данни на очевидци.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)