Избрани Новини

Осъдиха български "булки" заради фиктивни бракове на Острова

Животът

24-06-2014, 09:28

Снимка:

woman.hotnews.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Двете жени получили общо над 4400 паунда, за да "се омъжат" за двама пакистанци, които били заплашени от депортиране

Две българки, които били наети по "Скайп" да участват във фиктивни бракове, бяха арестувани във Великобритания, съобщават британските медии.
21-годишната Теменужка Славчева и 20-годишната Надя Каменова били осъдени на съответно 20 и 12 месеца затвор, след като се признали за виновни пред Кралския съд в Манчестър по обвиненията в заговор за нарушаване на британския имиграционен закон.
Двете жени получили общо над 4400 паунда, за да "се омъжат" за двама пакистанци, които били заплашени от депортиране.
28-годишният мним жених Мухамед Салеем се оженил за Славчева на церемония, на която присъствали служители на граничните власти под прикритие в гражданската служба в Манчестър през февруари. Салеем, който е осъден на 20 месеца затвор, платил на Славчева 1000 паунда, за да се омъжи за него, след като студентската му виза била анулирана.
Четири дни по-рано Салеем станал свидетел на фиктивния брак на Мохамед Шахбаз и Каменова.
Шахбаз, който за момента не е арестуван, е подозиран, че е организирал и други фиктивни бракове.
Каменова била вербувана по "Скайп" от леля си, която живеела във Великобритания, и получила 3400 паунда за работата. След като задачата била изпълнена, Каменова помогнала за уреждането на пристигането в страната на братовчедка й Теменужка Славчева.
"Преди присъединяването на страни като България и Румъния в ЕС случаите на фиктивни бракове бяха свързани с "булки" от богати страни като Холандия и те неизменно прекарваха само няколко дни за сватбата във Великобритания, след което продължаваха живота си в своята родина. Като избират булки от бедни страни като България, младоженците биха могли да са убедени, че те ще искат да останат във Великобритания за по-дълго време или да посещават многократно страната", заяви прокурорът Дейвид Тоал./БГНЕС



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)