Избрани Новини

Богомил Манчев: Аз съм потърпевш от случващото се с КТБ

Обискът в офисите на Цветан Василев в КТБ прилича на миналогодишния в „Риск инженеринг“

Спорът между Цветан Василев и Делян Пеевски не засяга проекта „Южен поток“, заяви собственикът на „Риск Инженеринг“ Богомил Манчев в интервю за Нова телевизия вчера и подчерта значението на крайния потребител в енергийните проекти: „Крайният потребител на „Южен поток“ е Западна Европа“.

В търсене на собствена изгода, политиците опитват и успяват да омърсят един или друг енергиен проект. Капацитетът на фирмата, избрана за изпълнител на българската част от „Южен поток“, е доказан, посочи Манчев е допълни: „Техническата част не трябва да се бърка с политическата“.

Манчев подчерта липсата на всякаква енергийна стратегия през последните десет години.

„Аз съм потърпевш от случващото се с КТБ. „Риск инженеринг“ има сметки там и вчера се опитах да правя текущи плащания, но системата ми отказа. Бях изненадан. Не знаех, че има квестори“, каза Манчев. Той обясни, че има кредити, но и „свежи пари“ в банката.

Обискът в офисите на Цветан Василев в КТБ прилича на миналогодишния в „Риск инженеринг“, отбеляза той и добави: „Когато приключи разследването на следствените органи и на прокуратурата, ще стане ясно защо станах мишена. Тогава някой е смятал, че може да вземе „Риск инженеринг“ и още една компания и чрез тях да поеме големи проекти. Имам договор с частна компания, а не с държавата, така че няма как да източа каквото и да било. Затова действията на прокуратурата са неправомерни. Всички документи са изискани и предадени от моя адвокат на разследващите органи, за да докажем тезата си. Не мога да коментирам конкретиката, тъй като се води дело“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов