Избрани Новини

Девойка от Благоевград се заби в пън край Бодрост

Лек автомобил, управляван от 24-годишна девойка, се заби в дърво край Благоевград, на слизане от курортна местност в Рила. За щастие тя и спътникът й, не са пострадали.

Катастрофата стана на пътя от Благоевград за курортната местност "Бодрост", намираща се на 25 километра над областния център.

Сигналът за пътния инцидент е подаден в 9.20 часа тази сутрин на 15 км над Благоевград. На слизане към Благоевград, слаломирайки между осеяния с дупки път, водачката Гергана Ю. губи контрол над автомобила. Поради несъобразената с пътните условия скорост, деуто се отклонява наляво и се блъска в ската, след което пън на отрязано дърво се забива между предния десен калник и гумата, информира БГНЕС. След което автомобилът се завърта. При удара се напуква предното дясно стъкло на автомобила, а двата еърбека се отварят. В автомобила пътува и младеж, който не е пострадал, а остава на мястото на инцидента в очакване на патрул на "Пътна полиция"-КАТ. 24-годишната водачка с линейка е транспортирана до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, след преглед е освободена. Пробата й за алкохол с полевия тест е отрицателна. Според водачката, спирачките й отказали, за това е катастрофирала. Преди удара в ската има спирачен път от 2 метра.

Пътят от Благоевград в посока "Бодрост" е в окаяно състояние. Осеян е с дупки. Така е в продължение на 20-на километра до местността "Славово". От там до курорта и ски-писта "Картала" е в чудесно състояние, след като преди 7 години бе рехабилитиран и преасфалтиран. Такъв е бил проектът - да се рехабилитира от "Славово" до ски-пистата. А от града до там участъкът остана да чака ремонт.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)