Избрани Новини

Започна ремонт на пътя до „Бачиново”, спират движението за кратко

Започна плановият ремонт на пътя за едно от най-предпочитаните от благоевградчани места за отдих - парк „Бачиново”

Според графика специализираните екипи ще останат на трасето до края на месеца. Участъкът, който ще бъде ремонтиран, обхваща разстоянието от моста на река „Благоевградска Бистрица” до разклона за парка, като работата ще се извършва на етапи. Акцент в работата ще бъде цялостен ремонт на системата за защита от падащи камъни и обезопасяването на скатовете по пътя. За безопасността на пътуващите и пешеходците обезопасителната мрежа ще бъде напълно ревизирана и подменена на местата, където е необходимо. За допълнително усилване и в съответствие с европейските норми в пътното строителство мрежите ще бъдат подсигурени със стоманени въжета.

По време на пътно-ремонтните дейности е възможно временно преустановяване на движението за период около 30 минути, в които товарни автомобили ще извозват премахнатите опасни скални късове. За да се избегнат инциденти, на съответните места ще бъде поставена сигнализация, знаци указващи ограничение на скоростта и всички необходими обозначения.

Вторият етап от проекта включва изцяло подновяване на асфалтовата настилка в участъка.

Община Благоевград се извинява за създаденото неудобство и призовава всички участници в движението да бъдат внимателни и толерантни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов