Избрани Новини

Представиха проекта „Инвестиции в бъдещето на община Благоевград“ за 549 900 лв

Община Благоевград има готовност за успешно кандидатстване по европейски проекти и през новия програмен период до 2020. Това стана ясно по време на началната пресконференция, на която бе представен проектът „Инвестиции в бъдещето на община Благоевград“. Целта на проекта е да се създаде капацитет и готовност на общинска администрация за успешно кандидатстване по нови проекти за развитие на инфраструктурата в града и прилежащите села. Стойността на проекта е  549 900 лева, като в него се включва проектирането на 8 отделни обекта. Сред тях са изграждане на амфитеатър, реконструкция и озеленяване на пространството между Регионален исторически музей и Младежки дом, изграждане на зона за обществен отдих, ремонт на Междуучилищния център по трудово и професионално обучение, реконструкция на ул. „Александър Стамболийски“ и изграждане на пътен възел на кръстовището с бул. „св. Димитър Солунски“, основен ремонт на централния площад в Благоевград  и монтаж на художествено осветление на централна градска част, както и изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски“, ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, както и велоалея между ул. „Марица“ до ул. „Иван Михайлов“.

Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца. 

123 хил. лв. отпусна днес Общинска администрация - Петрич на МБАЛ "Рокфелер", съобщи пресцентъра на общината.От тези средства 100 хил.лв. са за покриване на стари задължения към фирмата доставчик, която беше наложила санкция - блокиране на банковата сметка на лечебното заведение. Останалите 23 хил. лв. са за текущи разходи. Финансирането е от общинския бюджет и се осъществява съгласно решение на Общинския съвет. От началото на годината досега са преведени около 400 хил. лв.

Болницата в Петрич ще получи също така допълнително финансиране за близо 200 хил. лв. от Министерството на здравеопазването, тъй като е в списъка на 36-те одобрени лечебни заведения. Тя обслужва 57 717 души население и отговаря на критериите за финансиране - отдалеченост от областната болница на повече от 50 км, голяма безработица и обслужване на висок относителен дял на възрастно население.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов