Избрани Новини

Каузата за малката Бети стигна и до Парламента

2-годишното момиченце има нужда от 1 милион долара, за да продължи борбата с левкемията

Дарителската кампания за малката Бети стигна и до парламента. Доброволци запознаха депутатите от 42-рия парламент с историята на 2-годишното момиченце, болно от левкемия, предаде Нова ТВ.

В момента положението на Бети и нейното семейство е много сериозно. В момента тя се лекува в чужбина. Заради настъпили усложнения обаче Бети е необходимо ново лечение, чиято цена е 1 милион долара.

Борба за живота на Бети водят и непознати на семейството хора. Днес доброволци влязоха в сградата на парламента, за да запознаят народните представители с нейната съдба.

Те признаха откровено, че не знаят за историята й. Но се обединиха около каузата да й помогнат - в деня, в който трябваше да се определи дата за предсрочни избори, по този човешки въпрос нямаше разногласия.

Депутатите се ангажираха да помогнат на близките на детето в събиранията на непосилната сума. "За съжаление не може на всички да помогнем, но поне тези, за които разбираме, ще гледаме да помогнем", обясни Красимир Велчев от ГЕРБ.

Духът на момиченцето е непоклатим. "Постоянно ми повтаря, че всичко ще се оправи, че всичко ще бъде наред", разказва майката на Бети Анелия Радева.

А всеки, който иска да даде шанс на 2-годишната Бети да живее, може да изпрати SMS с текст DMS Beti на номер 17777.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)