Избрани Новини

Гърция в успешно сътрудничество с Банско, модернизират турзима

Приключи EazyTrip - трансграничен проект, финансиран от европейската програма за териториално сътрудничество „Гърция-България 2007-2013”, в който община Банско е партньор. Той има за цел да подобри трансграничната достъпност между регионите на действие чрез разработване на уеб-базиран инструмент, който ще предлага електронни услуги за мобилност чрез използване на съвременни информационни и комуникационни технологии, които ще разпространяват информацията до всички пътници с помощта на канали, които ще са лесно приложими и достъпни от всички (приложения за мобилни телефони, интернет платформа, VMS). Основна цел на проекта бе да се подобри устойчивата мобилност към конкретни туристически точки на интерес, да се подобри безопасността по пътищата, да се популяризират всички области на интервенция, като се подпомогнат техните икономики и развитие и се предоставят равни възможности и лоялна конкуренция, и да се сведе до минимум вредното въздействие на трафика върху околната среда в трансграничния регион.

По този повод Общината получи благодарствено писмо от г-жа Георгия Аифандопулу – координатор на проекта, в което се казва:

„Бих искала горещо да благодаря на всички партньори за положените от тях огромни усилия за постигане на резултатите– благодаря Ви!

Също така бих искала да благодаря на мрежата от заинтересовани страни, в качеството им на сътрудници в проекта, за техните важни материали и за целия им принос в постигането на целите и осигуряването на тяхната устойчивост.

Нека да не смятаме, че това е краят на нашия проект, а че е началото на едно постоянно сътрудничество.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов