Избрани Новини

Ветерани по биатлон откриха новия сезон в Банско

При много добра организация и с участието на над 100 състезатели се проведе Държавното първенство по летен биатлон в гр.Троян. Ветеранският клуб бе представен и при мъжете и при жените. След изключително прецизната прострелка от треньора Георги Джолев – първи в надпреварата се включиха жените в състав: Марияна Думанова, Ирена Гълъбова и Радка Попова. С изключителен хъс и прецизна стрелба триото биатлонистки се пребори в квалификациите и се класира за финала, където абсолютно изненадващо за всички спечелиха златните медали и купи.

Мъжкият състав – Георги Златев, Христо Воденичаров и Иван Кехайов също се пребориха в квалификациите и на финала завоюваха престижното шесто място. Така ветеранският клуб от гр. Банско записа една нова успешна стъпка в своето развитие.

След ветераните, нов връх записа и сега действащият отбор по биатлон при награждаването за купа „България” за сезон 2013/2014 година. При мъжете купа „България” завоюва Иван Златев, а на второ място – Красимир Анев, трето място - Владимир Илиев и четвърти – Михайл Клечоров.

Васил Чорбаджиев, Димитър Парталов, Димитър Златев и Лазар Кехайов – заеха съответно шесто, седмо, девето и десето място.

При жените – Дафинка Коева зае четвърто място, а Райна Коюва – шесто място.

При девойките Даниела Кадева – зае второ място, а Гергана Гишова – четвърто място.

Накрая на награждаването, президента на Българската федерация по биатлон – Екатерина Дафовска връчи възпоменателни плакети в знак на благодарност за постигнати успехи с националния отбор по биатлон, на Михайл Клечоров и на Мирослав Кенанов, като им пожела успех в бъдещите начинания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)