Избрани Новини

Пчели нажилиха 10-има дупничани за ден

10-има души, ужилени от пчели и оси, потърсиха лекарска помощ в Спешен център - Дупница в съботния ден. Сред тях е и едногодишно бебе. 50-г. Ирина Иванова е настанена с тежка алергична реакция в интензивното отделение на общинската болница в Дупница. Някои от ужилените са били на гости в Дупница.

Дежурният екип в Спешен център – Дупница в събота бе претрупан от работа заради наплива на ужилените от насекоми пациенти. Докато екипът им оказваше помощ, докараха и бременна жена във 2-ия месец от с. Крайници, тя припаднала, след като се порязала с нож и видяла течащата от пръста й кръв, пише struma.bg. Друга жена от с. Слатино, община Бобошево, се превиваше от болки, след направени инжекции се съвзе и си тръгна. От с. Усойка, община Бобошево, се обадиха в спешното за ударена с камък по главата жена.

Председателят на Сдружението на пчеларите в Дупница Георги Орлев заяви, че резките промени на времето влияят върху поведението на пчелите. Те стават агресивни, бързат да се приберат в кошерите и не се спират пред нищо по пътя си. Така той обясни рекордния брой ужилени в един ден хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов