Избрани Новини

Злато и бронз за Черно море в Хасково

Спорт

16-06-2014, 11:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Душко Благовестов триумфира в категория до 56 кг.

С титла и бронзов медал се завърнаха боксьорите на Черно море от 2-рия кръг на ДЛОП и Купа България за младежи, което се проведе в Хасково. В категория до 56 кг. един от най-обещаващите български боксьори Душко Благовестов триумфира със златния медал, като не остави никакви шансове на своите противници.

На полуфиналите Душко постигна категоричен успех и над друг национал Даниел Асенов-Тайсъна, който се състезава на 52 килограма, но в Хасково бе качил на 56.

"Всяка жаба да си знае гьола", бе коментара на треньора на Черно море Димчо Савов, като допълни, че по-добре Асенов да си бе останал в долната категория.

"Това бе като финал преди финала и Душко показа кой е номер 1", радваше се Савов. На финала бронзовия медалист от Световното п-во за младежи в София, победи с пълно съдийско единодушие представителя на Пирин (Благоевград) Емануил Богоев. На 1/4 финалите пък Благовестов надви Станимир Андонов от другия варненски клуб "Ивайло Маринов", който пък преди това постигна победа в първия кръг. Негов треньор е легендата от близкото минало Неделчо Дичев.

Иначе наставника на Черно море Димчо Савов и неговия помощник Георги Бояджиев останаха доволни от представянето на всички свои възпитаници на турнира в Хасково, като освен златния медал на Душко Благовестов, "моряците" завоюваха и бронз в лицето на Илкгюн Хасан в категория до 60 килограма. В същата категория Йордан Руменов загуби на 1/4 финалите от бъдещия шампион Илиян Марков от "Сторм" София, като варненския боксьор се би изключително мъжки и поозори доста своя съперник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов