Избрани Новини

Стомашен вирус повалил учениците от Сандански

Стомашен вирус, а не хранително натравяне, е причината за неразположението на седемте деца, които снощи са потърсили лекарска помощ в болницата в Разлог.

Децата са прегледани и веднага са освободени. Стомашният вирус е нещо обичайно за това време на година и не е необходима хоспитализация, обясниха от лечебното заведение в планинския град.

13-годишните деца, които са от Сандански, били със свои съученици на зелено училище в Банско. Вчера по обяд те били настанени в хотел "Анели".

Още при пристигането им в курорта седем от тях - пет момичета и две момчета, се оплакали от стомашни неразположения, обща отпадналост и повръщания. Ръководителите на групата веднага потърсили консултация с медици, информира БГНЕС. След прегледа в болницата в Разлог се оказа, че състоянието на учениците не е тежко. Така отпаднаха и първоначалните съмнения за хранително натравяне.

Не става въпрос за инфекциозно заболяване, тъй като децата не са имали нито висока температура, нито разстройство. При прегледите е установено, че страдат от стомашен вирус, който е характерен за летните месеци, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

От хотел "Анели" в курортния град бяха категорични, че малките гости не са се хранили в хотелския ресторант.

Това е втори случай на здравословен проблем с деца в курортния град за последните две седмици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов