Избрани Новини

Диви прасета атакуват Каварна

Мисия Каварна

13-06-2014, 16:18

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Жителите на Каварна и околните села пропищяха от набези на диви прасета. Животните били засечени не само в крайградските имоти и лозя на каварненци, но и по улиците в съседните села. От общината търсят съдействие от институциите, за да се справят с проблема, който в последните седмици ескалира, пише News7.bg.
Първите набези от дивите прасета започнали след Нова година. В последните седмици обаче собствениците на имоти в крайградската част на Каварна все по-често засичат глутниците от диви животни. Животните обаче прескачат и по улиците на съседните села.
В община Каварна са получени десетки сигнали за набезите на дивите животни. От там се опитват да решат проблема. Вече са изпратили писмо до Горското стопанство в Балчик. Отговорили им, че трябва да хванат едно прасе, да видят дали е диво или полудиво и едва тогава ще започне да се действа по въпроса. междувременно ги препратили към "някаква служба в Добрич".
Казусът се усложнява и от факта, че ловът на диви прасета е забранен в момента.
Кметът на Каварна Цонко Цонев очаква институциите да се задействат, за да се реши час по-скоро проблемът.
"Искаме по законен начин да успеем да ги намалим, по-малко да останат или по някакъв начин да бъдат събрани и преместени. Ето, първата инстанция ни препраща към втората. Сега ще видим втората инстанция от Добрич какво ще ни каже. Въпросът е екзистенциален – дали са диви или полудиви", не на шега казва Цонев и пита институциите хората или дивите прасета са по-важни.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов