Избрани Новини

Песен на Софи Маринова полита в космоса (видео)

Ромският славей уверено върви по стъпките на Валя Балканска

Песента на Софи Маринова “Любовни думи“ ще полети в Космоса. Това ще се случи в края на септември на борда на руската експедиция “Союз“ 40.

Междузвездният гастрол е уреден покрай космонавтката Елена Серова,пише standartnews.com. 38-годишната красавица, която носи флага на страната си на откриването на олимпиадата в Сочи, бе избрана да участва в “Союз 40“ още през 2006-а. Серова, която е машинен инженер по професия, гостува у нас година по-късно за лекция в Техническия университет във Варна. Рускинята остава впечатлена от ритмите на родния попфолк, което не остава скрито от издателите на етрополската певица с 5 октави. Те успяват да установят контакт с космонавтката и да й предложат да си избере парче от репертоара на ромката, което да вземе със себе си в Космоса.

След нeколкомесечни колебания Серова се спира на ъ и преди броени дни дава положителен отговор. След като преди 37 години корабът на НАСА “Вояджър“ изнесе в безкрайното пространство “Излел е Делю хайдутин“ на Валя Балканска, ромската перла ще се превърне във втората ни представителка пред чуждопланетните цивилизации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов