Избрани Новини

Две години „лишаване от свобода” за укриване на данъци

Крими

11-06-2014, 16:28

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Добричкият окръжен съд призна за виновен Бедри К. М., затова, че до 15.04.2006г. в гр. Добрич, в качеството си на физическо лице, не е подал в НАП - Добрич годишна данъчна декларация, по чл. 41. В нея е следвало да декларира доходите, получени от продажбата на недвижим имот, с което е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 87 175, 49 лева. За това съдът определи наказание „лишаване от свобода” в срок от две години, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от три години.

Със същата присъда съдът призна Бедри за виновен в това, че до 30.04.2008г. в гр. Добрич, отново в качеството си на физическо лице, не  е подал в НАП-Добрич данъчна декларация по чл. 53, ал. І от ЗДДФЛ. В нея е трябвало да декларира частично платените доходи, получени от продажбата на недвижим имот, с което е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 54 094, 95 лева. За извършеното престъпление Съдът определи наказание „лишаване от свобода” в срок от една година и шест, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от три години.

         Съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс Съдът постанови подсъдимият да изтърпи най-тежкото от така наложените наказания, а именно „лишаване от свобода” за срок то две години, отложено с изпитателен срок от три години.

            Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок, считано от днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов