Избрани Новини

И кметът на Гоце Делчев получи "Златна ябълка"

Те бяха номинирани от Сдружение „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев“ в категориите „Политик на местно ниво“ и „Политик на национално ниво“

Номинирани за награда „Златна ябълка“ бяха още: Трето ОУ Братя Миладинови в категорията "Училище" и Елена Бацалова, репортер на ТВ „Запад“ в категорията "Журналист".

Официалната церемония се състоя в Столичния куклен театър. Там бяха връчени годишните награди на Национална мрежа за децата „Златна ябълка”. В четвъртото издание на наградите бяха номинирани 45 организации и личности в седем категории: Журналист, Политик на местно ниво, Политик на национално ниво, Община, Болница, Училище, Герой от приказките.

Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев, бе номиниран за активната си политика в подкрепа на училища и детски градини, социално уязвими групи и инициативи, насочени към децата. По негова инициатива общината осигурява транспорт на деца до детски градини и училища в случаите, когато няма такива в съответните населени места. Община Гоце Делчев активно подкрепя учебните заведения при всички техни проекти по европейски и други програми с цел подобряване на учебната и извънкласната дейност за децата и учениците.

Евродепутатът Мария Габриел бе номинирана за усилията й за повишаване на активността и знанията за Европа на децата и младите хора; за организираните от нея ежегодни ученически конкурси, за инициативите, насочени към децата и семействата с тяхното активно участие, за дейностите на европейските информационни центрове на евродепутата, провеждащи младежки обучения и информационни кампании.

Елена Бацалова бе номинирана за инициативата й: „Да върнем децата в училище. След извинителната бележка накъде?“, в резултат на която учениците са престанали да извинителни бележки, без да са болни. Също така в училището е обърнато внимание и на въпросите защо учениците отсъстват и защо не им е интересно.

3 ОУ „Братя Миладинови“ бе номинирано за усилията си за включване на децата и хората от общността в цялостния живот на училището. Конкретна практика, за която е номинирано училището е участието на децата чрез разнообразни неформални дейности като кампании, инициативи, благотворителни прояви, грижа за възрастните хора и др.

Наградите се връчват за 4ти пореден път от Национална мрежа за децата.С тях се отличават отделни личности и институции, които с работата си са допринесли към подобряване живота и благосъстоянието на българските деца. Целта на наградите е да популяризират необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощряват добрите практики във всички сфери на детския живот.

За втори пореден път „Политик на местно ниво“ от община Гоце Делчев е носител на наградата „Златна ябълка“, с което се затвърждава като община – приятел на детето. На церемонията присъстваше Кристалина Георгиева, еврокомисар, която бе наградена за цялостен принос. Наградата на евродепутата бе получена от кмета Йорданка Фъндъкова, която ще има грижата да я предаде на Мария Габриел, когато се завърне от мисията в ДР Конго. Сред връчващи наградите бяха и зам.Министъра на образованието, зам.Министъра на здравеопазването, Мариама Диало - аташе на Министерство на външните работи на Франция по правата на децата за България, Румъния и Молдова и др. Водещ на вечерта бе Ива Дойчинова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов