Избрани Новини

По последна мода!Европейски стадион в Симитли срещу 5 549 801, 99 лева

С ритуална първа копка дадоха старт на инвестицията в спорта, здравето, игрите в община Симитли за пет милиона и половина

Започна изпълнението на проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли”, който се финансира от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. По мярка 321 – основни услуги за населението и икономиката в селските райони. Инвестицията е в размер на 5 549 801.99 лв., строително монтажните дейности трябва да бъдат завършени до края на годината.

Свещеник благослови днес начинанието, кметът на общината Апостол Апостолов счупи бутилка шампанско в лопатата на багера, преди машината да забие първата лопата в помощното тренировъчно игрище на стадион „Септември”. На това място ще бъде изградена многофункционалната спортна зала и закритият плувен басейн, част от новия спортен комплекс. Проектът предвижда ремонт на административната сграда на стадиона и съблекалните с многофункционална фитнес зала, нови осветление, ограда и седалки на трибуните, рехабилитация на съществуващите спортни съоръжения на стадиона. По проекта е предвидено и изграждане на три нови игрища за спорт на открито, фитнес на открито, рампи за скейтборд, тенис маси на открито, спортни уреди, предназначени за ползване от хора с увреждания и инвалиди, изграждане и на детски фитнес, освен инсталирането на 28 спортни уреди за комплексно натоварване на основни мускулни групи за спортисти, информират от Simitli.info.

Проектът включва и изграждане на многофункционални центъра за спорт и отдих на открито в пет населени места в общината.

На старта на мащабната инвестиция в Симитли присъстваха директорът на Държавен фонд „Земеделие” Йорданка Андонова, председателят на Областния съвет на БФС Благоевград Александър Кабзималски, губернаторът на Пирински регион Муса Палев, цялото спортно-техническо ръководство, треньорският щаб и футболистите на „Септември” Симитли, спортни величия от община Симитли.

С инвестицията за изграждане на модерен спортен комплекс „Септември”, Симитли затвърждава позициите си като най-спортната българска община. Управленският екип не щади сили и средства за инвестиции в спорта, за откриване, развитие и усъвършенстване на спортни таланти. Община се гордее с редица имена в българския спорт, сред които майсторът на спорта Борис Николов, трикратната вицесветовна шампионка по вдигане на тежести Гергана Кирилова, републиканският шампион по хвърляне на малка топка Цветана Ралинска и десетки други, дали повод за гордост и радост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов