Избрани Новини

Оперираха в Германия спец полицая Пенчо Трендафилов, който се бори с тумор в мозъка

Бургазлията замина в чужбина, след като стотици добри хора му помогнаха за да се съберат средства за неговото лечение там

Спец полицаят от Бургас Пенчо Трендафилов, който започна битка с коварен тумор в мозъка, е бил опериран вчера в Германия. Мъжът, който получи подкрепа от хиляди хора в борбата си срещу болестта, в момента е в интензивното отделение на клиниката, в която се лекува, съобщиха от групата „Да помогнем на Пенчо да победи рака”.
Като цяло операцията е минала успешно, но лекарите не са могли да отстранят 10% от тумора , поради опасност да засегнат жизнено важни функции на мозъка. Изваденият тумор ще бъде изследван и ще се вземе решение малко по-късно какви мерки да се предприемат. Пенчо замина в Германия, след като стотици добри хора се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за неговото лемение. По сметката му трябваше да се съберат 40 000 евро за неговото лечение в чужбина.

Пенчо Трендафилов е служител в системата на МВР-Бургас от 22-години, и работи в едно от секретните и най-тежки звена. Според колегите му и ръководството е един от доказаните, опитни и изключително стойностни служители. Баща на две дъщери. Самият Трендафилов сподели, че го крепи именно обичта му към децата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов