Избрани Новини

Учителка от Разлог на прием при президента

Соня Крънчева, преподавател по история и цивилизация и английски език в СОУ „Братя Каназиреви“ град Разлог, бе поканена от държавния глава Росен Плевнелиев на традиционния прием по повод Деня на българската просвета и култура. За празника в сградата на Националния исторически музей се събраха министри от кабинета заедно с премиера Пламен Орешарски, сред които и министърът на образованието и науката д-р Анелия Клисарова, посланици, дипломати, хора на изкуството и общественици, отличени учители.

На приема пред гостите президентът припомни завета на първоучителите Кирил и Методий, че величието на народите не се измерва по спечелените битки и военни подвизи, а по духовния им напредък, информират от община Разлог.

„Впечатленията за мен са много. Имах възможността да бъда поздравена лично от президента и от министърът на образованието и науката с този истински български празник, когато ние учителите и учениците в цяла България се чувстваме горди. Признание е за мен и в същото време и морално удовлетворение за желанието и труда, който полагам при работата ми в училище с бъдещите поколения.“, сподели Соня Крънчева.

 „Култът към просветата, пред който благоговееха дедите ни, за който те отделяха и последното си петаче, трябва да бъде възстановен. За завета на светите братя трябва да си спомняме не само по празниците, а да го следваме ежедневно с делата си.“, Росен Плевнелиев, президент на Република България. Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов