Избрани Новини

На рождения си ден: 8-годишен дари 120 лева за болно от детска церебрална парализа момиче

Мисия Пловдив

02-06-2014, 10:32

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Добрата новина

8-годишният Марко Марков от Пловдив дари събираните в последните месеци 120 лева от детската си касичка в полза на болната от детска церебрална парализа Снежанка Мустафова. Щедрият малчуган направи своето дарение на благотворително парти в детски център до стадион "Лаута" навръх 1 юни.

На 1 юни самият Марко празнува своя рожден ден, разкриха организаторите на благотворителната проява Миглена Трайкова и собственичката на центъра и майка на Марко Валентина Тасева. Нейният син за втори път изпразва детската си касичка в името на благотворителността, а Тасева закупи със свои средства сокчетата за присъстващите деца. Благотворителната ни инициатива бе уважена от зам- кмета Георги Титюков, както и от народната певица Елена Чаушева. Подкрепа на инициативата оказаха и областният координатор на ГЕРБ Пловдив Здравко Димитров и Ангел Ангелов. Дарихме на майката на Снежанка Мустафова – Анна Дамянова, 550 лева, каза Миглена Трайкова. Тя обаче уточни, че дарението е в пъти по-голямо, защото са вложени лични средства от фондацията й.

Раздадох над 130 подаръка на всички деца, които присъстваха. Благодарна съм на всички, които дариха пари за каузата на Снежанка, казва Миглена. Тя подчерта, че в кампанията се е включила и най-добрата й приятелка – Кристин Панайотова, която живее и работи в Лондон. Кристин е изтеглила 100 лева от банковата си сметка, за да се включи в подпомагането на Снежанка Мустафова.

Всички, които присъстваха на инициативата в помощ на 14-годишната Снежанка, се обединиха около една кауза – да съберат възможно повече средства за рехабилитационни процедури на болното момиче.

Вследствие на общото си тежко състояние детето развива детска церебрална парализа, изразена вътрешна хидроцефалия, а впоследствие и епилепсия. Средствата от днешната кампания ще стигнат за рехабилитационни процедури на Снежанка за около 2-3 седмици, каза организаторката на събитието Миглена Трайкова.

Дарителските сметки на които всеки, който има възможност и желание да помогне са в банка ДСК:

BIC: STSABGSF

BGN: BG96STSA93000019280216-лева

EUR: BG79STSA93000019280231-евро

USD: BG63STSA93000019280228-долари

Титуляр на сметката: Снежанка Баръш Мустафова

PayPal: anna800625@abv.bg

Може да помогнете и като изпратите дарителски смс с текст ''DMS SNEJANKA'' на кратък дарителски номер 17 777 с цена 1лв.

Всяко левче е от значение значение за Снежанка!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов