Избрани Новини

Статична камера ще следи движението в района на автокъщите в Дупница

Статична камера, която да следи за движението на автомобилите по главен път Е-79 в района на автокъщите в Дупница ще бъде поставена до дни

Това обяви на пресконференция зам. кметът на Община Дупница Крум Милев. “Имахме няколко теми, по които коментирахме на свое заседание Комисията по безопасност на движението. Тази отсечка е една от трите най-натоварени в България със среден поток на денонощие от над 10 хиляди автомобила. Там е усложнена пътната обстановка и затова се стига често до ПТП-та. Направихме оглед заедно с Областно пътно управление и КАТ-Кюстендил на участъка и освен монтирането на допълнителни знаци, ще се монтира и активна камера, която ще заснема тези, които нарушават законите”, обясни Милев. Тя ще бъде монтирана на отбивката за село Пиперево и ще хваща само едната посока. “В разговори сме за поставяне на още една камера, за да има контрол и на движещите се в другата посока. Тя ще бъде монтирана на по-късен етап на разклона при Блатино”, допълни на пресконференцията Милев.

Комисията е решила да бъдат взети мерки и в района на бившия магазин “Меджико”. Там също не са малко произшествията, като само преди по-малко от месец, на това място момиче от Гоце Делчев летя с автомобила си 30 метра, но в крайна сметка оцеля със спътничката си. “Ще бъдат монтирани по-високи мантинели, както и големи указателни табели, които да привличат вниманието, че следва опасен и остър завой. Ще се възстанови и маркировката в района”, допълни Милев.

Нови 4 повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат направени в Дупница е решила още комисията. Две ще бъдат поставени на ул “Патриарх Евтимий”, една в района на градинката “Левски”, както и в жк “Бистрица”. В най-големия квартал на града ще бъдат допълнително монтирани 4 подвижни легнали полицаи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов