Избрани Новини

Спорт, музика, танци и рецитали за Детския празник в Симитли

Детски глъч и стотици детски усмивки обагриха централния площад в град Симитли в Международния ден на детето. Бебета, първолаци, гимназисти се забавляваха на празника, под майсторския съпровод на обичаните актьори от Благоевградски младежки театър бате Брано и кака Поли. Часове наред, преди обед на 1-ви юни, на голямата сцена децата на Симитли показаха талант и умения. Празникът, с приветствия и честитки, откри детският кмет на общината Елеонора Кьосева, което вчера официално встъпи в длъжност. Песен, танц и рецитал, в изпълнение на празнуващите днес от детските градини и училищата, се редуваха с кратки състезателни паузи.

Още в самото начало сърцата на всички на площада затуптяха по-бързо след рецитала на „Аз съм българче”, информират от Симитли. Последваха „Облаче ле бяло”, в изпълнение на децата от ОДЗ Ораново, стихове и танци на връстниците им от ОДЗ Радост и филиала „Ян Бибиян”. Децата от ансамбъл „Веселие” изпълниха нови авторски танци, на сцената се изяви и мажоретния състав към СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, следвани от майсторските изпълнения на игривите деца от танцов ансамбъл към читалище „Св. Климент Охридски”. Танц по проект на ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” приповдигна настроението точно преди да започне детската дискотека на площада в Симитли.

На финала деца, каки и батковци, майки и татковци, баби и дядовци извиха общо хоро на централния площад в ритъма на химна на община Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)