Избрани Новини

Румен Петков: При управлението на Орешарски некадърните уволняват кадърните

За скандален случай на уволнение от държавната администрация алармира бившият вътрешен министър

Румен Петков: При управлението на Орешарски некадърните уволняват кадърните. Крадливите уволняват почтените. Той е избрал с кои да бъде

Бившият вътрешен министър в кабинета "Станишев" алармира за скандален случай на уволнение от държавната администрация.

"В средата на месец май министърът на регионалното развитие и благоустройството уволни висш служител с изключителна подготовка и качества и с много сериозен принос за развиването и изграждането на ключови звена в министерството. Човекът, включително е принуден да подпише документи с невярно съдържание. За това се знае в Министерски съвет, знае се и в Административния съд, който е несъмнено какви  постъпките и действията ще предприеме. Знае и Пламен Орешарски като министър-председател. Информирани са и средствата за масово осведомяване с нарочно писмо от потърпевшия". Така накратко Петков резюмира историята.
 
Румен Петков се обърна към премиера с въпрос – как гледа на факта, че министър в неговия кабинет принуждава свой служител да подпише документ с невярно съдържание, за да бъде уволнен, приема ли това за нормално в съвременна България. "И какви безумия още трябва да се случат в МРРБ, за да разбере премиерът Орешарски, че то се управлява по престъпен начин", допълва той.

Румен Петков посъветва премиера - ако не е осведомен за случая, да изиска информация от г-жа Златанова. Или пък от г-жа Ана Страшимирова – председател на Комисията за защита от дискриминация.

"Трябва ли този човек да пише в Страсбург какъв репресивен апарат има правителството и да бере България срама от управлението на държавата, като цяло. Какъвто тя, впрочем бере така или иначе? И няма ли премиерът поне да опита да сложи край на това безчинстване в държавната администрация, което е за сметка на изключително добър професионализъм в този случай, но и човек с чувство за чест и достойнство. Той на улицата няма да остане, защото се е доказал в сектора си. А и съм сигурен, че след като историята на кабинета "Орешарски" приключи с предсрочни избори, този човек ще намери подходяща реализация в администрацията".

Петков призова Орешарски да не допуска да уволняват по такъв безпардонен и най-вече незаконен начин. "Този апел го пиша със съзнанието, че няма да го разбереш. Не знам защо не взема да пиша на Пеевски", заключи Румен Петков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов