Избрани Новини

Съдът мотивира хората да дадат пълна подкрепа на Цветанов

Борисов: Всички министри на вътрешните работи да бъдат вкарани в затвора за това, че са писали "не" ли?

„Оттук нататък план Б ще е да искаме още вотове, поне да може хората да чуят какво са сътворили тези. Вотът на недоверие мина в неделя. "Атака" се срина, БСП се срина - над 10% вече сме над БСП".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред „Труд".

Според Борисов над 34 000 души са пренаредили Станишев, колкото и да го изкарват грешка. Поведението на техния евродепутат, вече избран, че категорично ще отиде в Брюксел, показва, че това не е случайно, подчертава лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов ефективната присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов била политическа поръчка.

„Вярвам на съдебната система. В случая обаче въпросният съдия няма как да не се съобрази с неща, в които и аз съм бил участник като главен секретар на МВР. И аз съм писал "не" за СРС. Министър Петканов (Георги Петканов - б. р.) стотици пъти е връщал искания за СРС, с голямо "не" при това. Всички министри на вътрешните работи да бъдат вкарани в затвора за това, че са писали "не" ли? Затова избухнах, че това не е правилно и се надявам на следващите инстанции това да се докаже. Вместо това много услужливо на Станишев дори не му дадоха призовка. Дори неговото дело е озаглавено "загубени секретни документи". Ама 9 пъти са загубени", допълни лидерът на ГЕРБ.

„След присъдата Цветанов вече е канонизиран в ГЕРБ. Той е жертва. Знаете, че аз много съм се карал с него. Сложих умишлено още двама зам.-председатели, за да му се намали влиянието в партията. Но това, което съдът направи, ще мотивира хората да му дадат пълна подкрепа. Убеден съм", каза още Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов