Избрани Новини

Милионна инвестиция в проекти в Струмяни, "Ръка за ръка - българче и македонче" сред тях

Днес в кабинета на кмета на община Струмяни Емил Илиев се подписа официално договорът за строително-монтажните работи по проектите "Спорт, младост, бъдеще" и "Играй с мен в зеления свят на мечтите".

Общата цел на първия проект е да се подобри качеството на живот и условията за масов спорт на територията на населените места в община Струмяни чрез рехабилитация на съществуващи и създаване на нови спортни съоръжения чрез възстановяване на спортни площадки в двете най-големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни и с. Микрево; подобряване на условията за масов спорт за жителите на община Струмяни, възраждане на спортната дейност сред младото поколение; създаване на предпоставки за преодоляване на тенденцията на напускане на млади хора и повишаване на естествения прираст.

„Играй с мен в зеления свят на мечтите” ще подобри средата и качеството на живот на територията на населените места в община Струмяни чрез повишаване привлекателността и подобряване на облика на населените места. Проектът ще възстанови общодостъпни зелени площи и детски площадки в трите най- големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни, с. Микрево и с. Илинденци, ще подобри условията за отдих за най-младите жители на община Струмяни, информират от пресцентъра на общината.

Предвидените дейности по благоустрояване на зелените площи включват: премахване на отпадъци и нежелана растителност; изграждане на детски съоръжения и елементи, беседки и др., изграждане на алеи и площадки; обработка и заравняване на почвата; монтиране на пейки и кошчета за смет; засаждане на растителност и затревяване.

Общата стойност на трите договора е над 4 860 000 лв. без вкл ДДС.

„Изключително съм горд, че точно днес, когато официално прерязваме лентата на един успешно реализиран проект с община Василево - изграждане на нова парна инсталация в ОДЗ „Патиланци” по проект „Ръка за ръка-българче и македонче”, подписваме значими договори, с които започваме реконструкция и модернизация на спортната инфраструктура в община Струмяни. За мен като кмет това е една изключителна инвестиция в бъдещето, в младите – да спортуват, да са здрави, да изграждаме условия за усмивки и радост. И това строителство е само началото на  последващо строителство в пътната инфраструктура, която скоро ще почне, защото дълги години неглижирането на условията на живот в община Струмяни се отразяват негативно върху нейното бъдеще въобще", заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев, който пожела успешно реализиране на проектите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов