Избрани Новини

Милионна инвестиция в проекти в Струмяни, "Ръка за ръка - българче и македонче" сред тях

Днес в кабинета на кмета на община Струмяни Емил Илиев се подписа официално договорът за строително-монтажните работи по проектите "Спорт, младост, бъдеще" и "Играй с мен в зеления свят на мечтите".

Общата цел на първия проект е да се подобри качеството на живот и условията за масов спорт на територията на населените места в община Струмяни чрез рехабилитация на съществуващи и създаване на нови спортни съоръжения чрез възстановяване на спортни площадки в двете най-големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни и с. Микрево; подобряване на условията за масов спорт за жителите на община Струмяни, възраждане на спортната дейност сред младото поколение; създаване на предпоставки за преодоляване на тенденцията на напускане на млади хора и повишаване на естествения прираст.

„Играй с мен в зеления свят на мечтите” ще подобри средата и качеството на живот на територията на населените места в община Струмяни чрез повишаване привлекателността и подобряване на облика на населените места. Проектът ще възстанови общодостъпни зелени площи и детски площадки в трите най- големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни, с. Микрево и с. Илинденци, ще подобри условията за отдих за най-младите жители на община Струмяни, информират от пресцентъра на общината.

Предвидените дейности по благоустрояване на зелените площи включват: премахване на отпадъци и нежелана растителност; изграждане на детски съоръжения и елементи, беседки и др., изграждане на алеи и площадки; обработка и заравняване на почвата; монтиране на пейки и кошчета за смет; засаждане на растителност и затревяване.

Общата стойност на трите договора е над 4 860 000 лв. без вкл ДДС.

„Изключително съм горд, че точно днес, когато официално прерязваме лентата на един успешно реализиран проект с община Василево - изграждане на нова парна инсталация в ОДЗ „Патиланци” по проект „Ръка за ръка-българче и македонче”, подписваме значими договори, с които започваме реконструкция и модернизация на спортната инфраструктура в община Струмяни. За мен като кмет това е една изключителна инвестиция в бъдещето, в младите – да спортуват, да са здрави, да изграждаме условия за усмивки и радост. И това строителство е само началото на  последващо строителство в пътната инфраструктура, която скоро ще почне, защото дълги години неглижирането на условията на живот в община Струмяни се отразяват негативно върху нейното бъдеще въобще", заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев, който пожела успешно реализиране на проектите.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден