Избрани Новини

Кметът на Кюстендил определя местата за продажба на череши

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов издаде заповед, която е съгласувана кметове и наместници, да определят местата за изкупуване на череши, като се спазят изискванията за организация и безопасност на движението.

Молбите за разкриване на пунктове могат да се подават в деловодството на общината, като към тях трябва да се приложи и удостоверение за актуално състояние на фирмата.

Разрешителното за разкриване на пункт за изкупуване на череши се издава след заплащане на такса съгласно Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината в размер на 15,20 лева на кв.м.

Копие от разрешителното трябва да се постави на видно място в пунктовете за изкупуване. Изкупвателните фирми са задължени да издават на лицата, продаващи череши, документ за изкупеното количество, съгласно изискванията на Закона за счетоводство. Изкупуването ще се осъществява от 9 до 22 часа. При наемане на берачи собствениците да осигурят представител, който непрекъснато да бъде сред тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов