Избрани Новини

Безапелационната победа на ГЕРБ показва абсолютното недоверие към правителството

Оставка трябва да подаде и министър-председателят Пламен Орешарски

Безапелационната победа на ГЕРБ на европейските избори показва абсолютното недоверие към правителството и към управляващото малцинство. Това заяви в предаването „Това е България на Радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова. Според нея, най-нормалното нещо в тази ситуация е било управляващите достойно да признаят загубата си. „Това е поредното доказателство, че имаме едно нелегитимно правителство, един парламент, който е нелегитимен, поради основния факт, че ние нямаме управляващо мнозинство, а малцинство. И това е много важен факт, който очевидно много често се забравя, слушайки и коментарите на управляващите и най-достойната и мъжка постъпка, която не видяхме и не виждаме е да си подадат оставката“, подчерта Павлова.
Тя коментира, че същото трябва да направи и Сергей Станишев, защото като лидер на БСП губи избори за десети път, както и като лидер на Партията на европейските социалисти, защото левицата е загубила вота и на европейско ниво.

„Оставка трябва да подаде и министър-председателят Пламен Орешарски, тъй като в душите и сърцата на хората той е бивш и най-достойното е, ако малко достойнство е останало в тези хора, да си тръгнат незабавно и още утре сутринта най-късно да си подадат оставката“, отбеляза Лиляна Павлова.
Тя каза още, че е ясно, че вотът на недоверие е даден и всички се надяват правителството да не навърши една година. По думите й, кабинетът „Орешарски“ за една година не е успял да се развие и да направи своите истински и първи стъпки в правилната посока.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов