Избрани Новини

Макраме и декупаж завлядават благоевградчани

Новата handmade мания ще завладее и приятелите на Младежки дом – Благоевград. През лятото предстои едно ново и приятно запълване на свободното време чрез курса по приложно изкуство „Лятна импресия”. „Handmade” – културата се възражда като реакция срещу кича и еднаквостта, която ни налагат модните тенденции. Картички, бижута,пана от ръчно направена хартия, макраме, декупаж.. всичко направено от собствените ни ръце. Формулата на успеха се свежда до оригиналност, ярка индивидуалност и артистичност”, уточняват организаторите.

Курсът по приложно изкуство ще започне своята дейност през месец юни и ще бъде ръководен от известната художничка Цветанка Грънчарова. Друг интересен и провокативен момент в прграмата за юни е рубриката „Да съхраним българското”, подчерта директорът на Младежкия дом Стоян Веселински. Началото на лятото в българския фолклор се отбелязва с мистика и преклонение пред природата.

В религиозния ни календар датата 24 юни честваме като Еньовден. За билките, за самодивите, за лечителите, за тайнството и лековитата сила на природата ще си говорим на среща с поколенията. Младежки дом – Благоевград ще гостува на читалището в село Логодаж. Бабите ще разкажат на внучетата какви са традициите и защо България е първа в световната класация като територия, на която виреят най-много и най- лековити билки и растения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов