Избрани Новини

Светослав Малинов вместо Меглена Кунева?

Преференциалният вот проработи

Вторият в листата на Реформаторският блок Светослав Малинов ще бъде единственият излъчен евродепутат от партията. Меглена Кунева е изместена от първото място, заради по-малко преференции към нея. Окончателни резултати от ЦИК все още не са излезли, но ако тази информация се потвърди до края на деня, то зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов ще е новата изненада от тазгодишните европейски избори.
Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че категорично ще бъде потвърдено, когато всички протоколи от изборите бъдат въведени повторно и се установят резултатите.

Снощи, на въпрос дали би се отказала да отиде в Европарламента, Кунева отговори многозначително: "Готова съм да направя всичко за единството на блока и България да бъде просперираща страна".
Пред "Фокус" Цветозар Томов, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), заяви, че между 35% и 45% от българите са се възползвали от преференциалния вот.
Хората, които са се възползвали от преференциален вот, масово са гласували за водачите на листи, като избирателите на Реформаторския блок са изключение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов