Избрани Новини

Поредно нарушение! Представители на партии (БСП и ББЦ) - с баджове, написани на ръка

Защо председателят на СИК не ги отстранява?

Масово нарушение и в Елин Пелин - застъпниците и представители на партии (БСП и ББЦ) са с баджове, написани на ръка.
По-интересното е защо председателят на СИК не ги отстранява? Нарушението е повече от видно, преценете сами!

III. Образци на отличителни знаци на застъпници на кандидатски листи и представители на партии, коалиции и инициативни комитети

8. При произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. застъпниците на кандидатски листи на партии, коалиции и инициативни комитети в изборния ден носят обозначителни знаци - бадж, с размери в широчина 90 мм и 55 мм във височина. В баджа се поставя информационна табела (Приложение № 1) от бял картон, на която с главни букви с черен цвят е изписано „ЗАСТЪПНИК".

9. При произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. наблюдателите в изборния ден носят обозначителни знаци - бадж с размери в широчина 90 мм и 55 мм във височина. В баджа се поставя информационна табела (Приложение № 1) от бял картон, на която с главни букви с черен цвят е изписано „НАБЛЮДАТЕЛ".

10. При произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. представителите на партии, коалиции и инициативни комитети в изборния ден носят обозначителни знаци - бадж, с размери в широчина 90 мм и 55 мм във височина. В баджа се поставя информационна табела (Приложение № 2) от бял картон, на която с главни букви с черен цвят е изписано „ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПАРТИЯ", „ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КОАЛИЦИЯ" и „ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ".

11. Наблюдателите, застъпниците на кандидатски листи и представителите на партии, коалиции и инициативни комитети, които носят отличителни знаци извън одобрените или не носят отличителни знаци, се отстраняват от избирателната секция с решение на секционната избирателна комисия. Решението може да се оспорва пред районната избирателна комисия, която се произнася незабавно. Решението на РИК не подлежи на обжалване.

Дали?!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов