Избрани Новини

Руските войски напускат границата с Украйна

Пълното изтегляне трябвало да стане до 8-и юни

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Мари Харф потвърди, че руските войски се изтеглят от границата с Украйна, съобщава "24 часа".

"Забелязахме някакво придвижване на руските войски, но засега е рано да се каже за какво става въпрос", каза Харф пред журналисти. "За момента руските войски по границата с Украйна продължават да са многочислени, с висока бойна готовност. Смятаме, че Русия трябва да ускори връщането им по постоянната им локация, за да се стабилизира обстановката в Украйна".

Изказването на Харф идва, след като в продължение на няколко дни Пентагонът и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен твърдяха, че съобщенията на Москва за изтегляне на войските не отговарят на истината. От руския генерален щаб отбелязаха, че за окончателното изтегляне ще е необходимо време, а именно до 8 юни.

Зам.-министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов пък заяви, че НАТО и Пентагонът цинично заблуждават международната общност за реалната ситуация на границата между Русия и Украйна, спестявайки информацията за разположените там 15 000 украински военнослужещи.

Все пак в четвъртък от Алианса потвърдиха, че се забелязват признаци за изтегляне на руските войски от украинската граница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов