Избрани Новини

Меглена Кунева: Европа е на страната на българските граждани! (СНИМКИ)

Реформаторският блок закри кампанията си в Пловдив

На голям концерт в центъра на Пловдив стотици казаха "Победа" на предстоящия евровот в неделя заедно с представителите на Реформаторския блок.

Реформаторският блок и всички кандидати от листата за евродепутати, начело с водача Меглена Кунева закриха своята кампания в града тази вечер.

Избрахме Пловдив като символ на българската толерантност, на способността ни да живеем заедно, да се обогатяваме заедно, да вървим заедно към мир и просперитет, заяви Радан Кънев - говорител на Реформаторския блок.

Подготвен бях и да говоря за утрешния празник, на който честваме светите покровители на Европа. Истината е обаче,че няма да говоря за това, защото в продължение на една година ние с вас всеки ден сме на протест срещу мафията, която е хванала за гушата нашата държава. Преди една година тя превзе без остатък българското Народно събрание. Непосредствено след това, с избора на Делян Пеевски, те демонстрираха по най-нагъл начин пълната си власт върху прокуратурата, съда и службите за сигурност в България, посочи от трибуната Кънев.

След една година от нашия протест ние вече се делим само на граждани и мафия. Нищо друго не може да ни дели в момента. Една година по-късно, приятели, една година по-късно хватката на мафията е по-силна. През тази една година те затвърдиха властта си върху правосъдието и МВР. Установиха пълна власт върху българската енергетика. Социалистическа партия участва и в нагъл мафиотски рекет върху българските миньори с цел да гласуват за нея, принудени от своите работодатели. Гавра срещу всяка идея на социализма, извършена от партията от председателя на ПЕС Станишев. Позор за всички европейски социалисти. Нашата битка в момента продължава. Ние трябва да се погледнем с вас в очите и да се запитаме "Успя ли нашият протест през тази една година?". И да си отговорим честно "Засега не, защото тази хватка е по-здрава". Тази битка продължава днес, продължава утре, продължава в неделя и ще продължи много след неделя. Битката на гражданите срещу мафията в България продължава. Това е битката на Реформаторския блок срещу БСП. И в тази битка ние ще победим, категоричен бе той.

Веднага след Радан Кънев на сцената се качи и едно от лицата на българския път към Европа – Меглена Кунева.

Направихме една чудесна кампания, защото се събрахме. Защото да се работи с моите приятели и колеги от всички пет партии е чудесно, защото от място на място ние все повече събираме хора. Аз смятам, че това  е нашата политическа мисия – да събираме хора и да обърнем вълната. Не може ние винаги да сме на опашката. Европа е на страната на българските граждани. Това мога да ви го обещая и когато изпълнявам вашия мандат в Европейския парламент, обеща Кунева.

Кампанията закриха Кирил Маричков от "Щурците", Иван Лечев от ФСБ, Дони, Славчо Николов от БТР и Венко Поромански от група ТЕ с редица любими български песни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов