Избрани Новини

Община Дупница обжалва решението за връщане на шефката на гробищния парк

Община Дупница обжалва пред ВКС решението на Кюстендилски окръжен съд, с което възстановява на работа бившата управителка на гробищния парк Василка Иванова. Тя бе уволнена дисциплинарно от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев през миналата година, след като се установиха финансови нарушения за периода май 2012 година - март 2013 година.

След сигнали до кмета, той разпореди вътрешен одит, който установи неотчетени 5 060 лв. Оказа се, че Иванова е издавала квитанции за една сума, а в общината е отчитала по-малко пари. Имаше и сигнали от граждани за дублиране на гробни места, пише "Инфомрежа".

Сигналите бяха подадени и към прокуратурата, като преди месец тя бе осъдена от Районния съд на 10 месеца условно с 3 г. изпитателен срок за присвояване. Иванова се призна за виновна по делото за присвояване в качеството й на длъжностно лице и за съставяне на фалшиви документи.

Кюстендилският окръжен съд, както преди това и Районният съд, обаче счете, че наказанието - дисциплинарно уволнение на Иванова, не отговаря по тежест на извършените от нея нарушения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов