Избрани Новини

АБВ има ясни европейски акценти

Гледаме на Европа като на източник на пари, а не като на източник на възможности, но имаше време, когато не беше така

АБВ има ясни европейски акценти. Това заяви Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 година и председател на Гражданска инициатива АБВ, в интервю за предаването „Добро утро, България” на ТВ7. „Ние сме „за” това Европа да продължава да се развива като Европа на гражданите, на нациите, да няма едно по-нататъшно консолидиране в посока към федералиция или нещо подобно. Ние искаме да се чуе нашият категоричен глас против Европа на две писти или на няколко етажа, защото ние сме си в мазето. Ние сме универсалният виновен за всичко, което става в Брюксел”, добави Георги Първанов.

„Аз предлагам, и не само аз, господин Калфин го каза многократно, българските евродепутати на другия ден след изборите преди да тръгнат по партийните семейства в Европа да седнат и да се разберат по няколко ключови приоритетни за България теми. Първо – образът на България – как с общи усилия се опитваме да преодолеем тези деформации, наслоени в последните години. Второ - как предотвратяваме нови опити да се орежат средствата за България, защото това ще бъде една голяма битка. Ние знаем, че ако стават съкращения в европейския бюджет, те ще са за сметка на страни като България. Трето – ние предлагаме да има един кръг въпроси, които засягат преди всичко България”, подчерта Георги Първанов.

„Чакаме Европа да ни реши проблемите. Гледаме на Европа като на източник на пари, а не като на източник на възможности, но имаше време, когато не беше така”, категоричен беше Георги Първанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов