Избрани Новини

Мария Габриел в София: Нашият път е европейският път!

Можем да изпратим много силно послание в Европа, което ще се чуе силно, когато има висока избирателна активност, подчерта кандидатът за евродепутат от ГЕРБ

Нашият път е европейският път. Ние не сме за дългове, които ще изплащат децата ни. Това заяви днес в София Мария Габриел, която е кандидат за втори мандат евродепутат от листата на партия ГЕРБ.

Габриел се срещна с граждани и производители на столичния пазар "Красно село". "Предимството на ГЕРБ е, че имаме ценности, каквито са демокрацията, правата на човека, свободата на движение, на изразяване; показваме толерантност и солидарност", изтъкна тя и добави: "Ние имаме много ясна визия за развитието на България – бъдещето на страната ни е само и единствено в Европа".

"Нашият път е европейският път", подчерта Мария Габриел.

"Знаем, че това развитие минава през растеж и устойчиви работни места. Ние не сме за дългове, които ще изплащат децата ни. Ние сме за работеща икономика, за производство, за образование, чрез което могат да бъдат създадени тези устойчиви работни места. В програмата ни много силно присъства темата за образованието, за квалифицирането, за онова образование, което отговаря на нуждите на пазара на труда", каза младият евродепутат пред столичани днес.

Габриел призова гражданите да продължават да се мобилизират, за да може България ясно да заяви, че "силният й глас в Европа е ГЕРБ". "Необходимо е на 25 май всички да подкрепим България в Европейския съюз, гарантът за европейско развитие на България е ПП ГЕРБ с номер 18", категорична беше тя.

Мария Габриел посочи, че голямото предизвикателство пред ГЕРБ е да постигне голяма избирателна активност на 25 май. "Всички ние можем да изпратим много силно послание в Европа, което става изключително чуваемо, когато има висока избирателна активност – това е послание за развитието на София, за да се превърне в достойна столица на културата", обясни тя.

По думите й по време на срещите й с производители в Банкя и в Сливница е имало много силен интерес от страна на пчеларите за възможностите, които дава новата Обща селскостопанска политика за подпомагане. "Много важно е в момента България да направи своята Програма за развитие на селските райони, да заяви ясно какви ще са основните програми, които ще прилага. България трябва да се произнесе за част от доброволните мерки, каквито, например, са схемите, свързани с планинските и полупланинските райони", обясни Мария Габриел, която през първия си мандат като член на ЕП от ГЕРБ/ЕНП защитаваше правата на българските земеделци. С нейна помощ беше договорено подпомагане като мерките за пчеларство и за млади фермери.

"Много важно е да привлечем вниманието на младите хора, за тях Европа би трябвало да бъде най-близка. Дадености като свободата на движение, като възможността да изберем да отидем в друга страна членка на ЕС, са нещо, което имаме благодарение на Европейския съюз. Намалените цени на роуминга също", обясни тя и добави, че когато говори с родители, им разяснява, че безопасността на играчките също е нещо, което се определя от Европейския съюз.

"Ето такъв тип конкретни политики искат да чуят гражданите", посочи Габриел. Кандидатът за евродепутат подчерта, че по време на срещите й с избиратели се вижда, че най-силно присъства Европа в ежедневието на гражданите, когато те имат конкретни примери за важността й.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов